16 April 2014

Kabinet Dapur ku

Dah bulan April baru nak upload pasal kabinet dapur ku..ngehngeh..padahal dah masuk umah dari bulan 12 lagi..huhu

Meh citer sket pasal dapur ku..Tema dapur adalah kaler putih n gray..kenapa putih..i pun x tau..follow instruction by encik suami..huhu 


Table top dan kabinet kami pilih kaler putih..

Dan apa yang cacat kat sini pada pandangan korang..there is no dish rack..aiihhhh inilah dikatakan design yang cantik tau kureng..huhu..alih alihan aku letak je wet dish rack kat luar disebalik tingkap tu..bila dah kering baru masuk kabinet..dekat wall pasang cermin so nampak luas sket kat dapur..tapi ya ampun..penatttttnye tiap tiap hari kena lap..wuwuwuwuwu..

Dan ni bahagian kabinet peti sejuk..alasan kaler kelabu sebab peti kaler kelabu..huhu..mula2 nengok cam duk kat opis..hahah..pastu lelama ok je..

Oohh..lupa..kabinet kami takde pemegang..jadi, segala barang tuperware tipuware selamat berada di dalam kabinet ini..haha..kalo x, selamat la semua itu dipunggah oleh si kenit depan peti tu..huhu..

Ooo..lupa..kalo korang yang baru mencari idea..pakai la table top marble n frame pakai plywood..tahan lama..kalo boleh, bahagian wet kitchen pakai aluminium lagi selamat..huhu..
Ok..itu je..bai bai..





2 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Cantik... kabinet dapur awak guna 4G atau 3G... anyway, kalau awak selalu memasak, confirm kena selalu juga mengelap kabinet dapur tu...

Hud dapur awak guna jenama TEKA?

ieza ashaari said...

smart. xde pemegang tu yg bagus. hihi..